Антъни Робинс – за водата и живота на вашите клетки

 

Антъни Робинс – качеството на вашия живот зависи от качеството на живота на вашите клетки

 

         Не ми трябваха препоръки. Нужни ми бяха резултати. Затова намерих хора, които бяха постигнали резултати с телата си, които бяха в блестящо здраве. Открих какво правят те и започнах да правя същото. Събрах всичко, което научих, в поредица от задължения или принципи и си съставих шестдесет дневна програма за здравословен живот. Прилагах тези принципи ежедневно и за малко повече от 30 дни свалих петнадесет килограма. И което е по-важно, най-накрая открих как да живея в съгласие и без диети – като се съобразявам с начина, по който работи моят организъм.

 

Болестта и здравето, жизнеността и депресията са често въпрос на избор. Поведението на всички хора е резултат от състоянието, в което те се намират.

 

          Постоянно успяват хора, които могат да накарат всички свои умствени и физически ресурси да работят заедно за изпълнение на дадена задача.

Наричам енергията горивото на съвършенството. Можете да имате най-добрата състезателна кола на света, но ако се опитате да я подкарате с бира, тя няма да тръгне. Можете да имате подходяща кола и подходящо гориво, но ако свещите ви не работят, няма да стигнете до никъде.

 

80% от тялото ви е съставено от вода. Какво мислите, че трябва да съдържа голям процент от храната ви?

 

          Трябва да направите така, че 70% от хранителния ви режим да съдържа храни, богати на вода. Това означава пресни плодове и зеленчуци, или прясно изцедени сокове от тях.
Някои хора препоръчват да се пият от 8 до 12-ет чаши вода дневно, за да „се промие системата“. Знаете ли колко налудничево е това? Преди всичко много често водата не е с толкова хубаво качество. Има голяма вероятност тя да съдържа хлор, флор, минерали и други токсични вещества… Пиенето на дестилирана вода е обикновенно най-добрия вариант. Независимо обаче от това, каква вода пиете, не можете да промиете системата си, като я наводнявате. Количеството вода, което пиете, трябва да се определя от жаждата.

Вместо да се опитвате да промиете системата си , като я наводнявате, единственото, което трябва да направите, е да ядете храна, естествено богата на вода – храни с високо водно съдържание. Има само три подобни храни на планетата: плодове, зеленчуци и растителни зародиши. Когато хората следват хранителен режим с ниско съдържание на вода, нездравото функциониране на организма е почти гарантирано.

          Д-р Александър Брайс казва в книгата си „Законите на живота и здравето“: „Когато се доставя прекалено малко течност, специфичното тегло на кръвта се поддържа високо и отровните отпадъчни продукти от тъканите или променените клетки не се изхвърлят напълно. Следователно организмът се отравя от собствените си отпадъци и не е пресилено да се каже, че главната причина за това е недостатъчното доставяне на течност, която да разтвори и да отнесе отпадъчните вещества, произведени от клетките“.

Натрупването на отпадъчни продукти в организма съдейства за развитието на болести. Един от начините да се поддържат кръвообращението и целият организъм колкото се може по-пречистени от отпадъци и токсични вещества, е да се  ограничи приемането на тези храни и псевдохрани, които натоварват отделителната система. Другият начин е да се осигури достатъчно вода, която да помогне за разтварянето и изхвърлянето на тези отпадъци.

          Д-р Брайс продължава: „Химиците не познават друга течност, която да може да разтвори такова количество твърди вещества като водата – това е наистина най-добрият съществуващ разтворител. Следователно, ако се доставят достатъчни количества вода, се стимулира целият процес на хранене, тъй като се премахва парализиращото влияние на токсичните отпадъчни вещества чрез разтварянето им и последващото отделяне  от бъбреците, кожата, дебелото черво или дробовете. И обратно, ако се позволи на тези токсични вещества да се натрупат в организма, ще се появят всякакви видове болести“.

 

Помнете, качеството на вашия живот зависи от качеството на живота на вашите клетки.

 

          Д-р Алексис Карел – лауреат на Нобелова награда през 1912г. и член на института „Рокфелер“, се заел да докаже тази теория, като взел тъкан от пилета (които обикновено живеят средно 11 години) и поддържал клетките им живи до безкрайност, просто като ги освобождавал от техните отпадъци и като им доставял нужните им хранителни вещества. Тези клетки били поддържани живи в продължение на 35 години, след което учените от Института „Рокфелер“ се убедили, че могат да ги поддържат живи до безкрайност и решили да прекратят експеримента.

Ако обърнете поглед към природата, ще видите, че най-големите и най-могъщите животни са тревопасни. Тревопасните живеят по-дълго от месоядните. Горилите, слоновете, хипопотамите и т.н., всички те ядат само богати на вода храни. Помислете за някой хищник. Защо мислите изглежда така? Той не яде храна, богата на вода. Ако ядете нещо, което е изсушено и мъртво, помислете си как ще изглеждате. Една сграда може да бъде само толкова здрава и елегантна, колкото са нейните съставни части.

Отсега нататък изяждайте по една голяма салата при всяко хранене.  Когато искате да хапнете нещо, посягайте към плод, а не към шоколадов десерт. Ще почувствате разликата, когато организмът ви започне да работи по-ефективно и ви позволи да се чувствате толкова велики, колкото наистина сте.