NUTRILITE – Витамин С +

„Витамин С“

 

Винаги, щом някой каже „Витамин С“ в ума ни изниква образът и ароматът на свеж, прясно срязан лимон, портокал или мандарина. Това е съвсем логично, защото тези плодове са свежи и ободряващи именно поради съдържанието на „Витамин С“, както и на неговите родственици по ефект, биофлавоноидите.

Любопитен факт обаче е, че най-богатото на „Витамин С“  растение не е цитрус, а една малка черешка, наречена Ацерола, която расте основно в Мексико, а в последствие е развъдена в голяма част от Южна Америка. Неслучайно името и произхожда от латинската дума, означаваща „кисел“ – съдържанието на „Витамин С“  е между  80 и 100 пъти повече, отколкото в портокала.

Именно по тази причина, още преди половин век компанията NUTRILITE създава най-голямата плантация за череши ацерола на планетата в Убахара, Бразилия, в която се отглеждат 40 хиляди дръвчета.

Пресните плодове се берат и до няколко часа се изстисква техният сок, изключително богат на органичен, високоусвоим „Витамин С“, след което чрез специален процес сокът се сгъстява и таблетира.

NUTRILITE са решили да усилят допълнително благотворните ефекти на витамин С, като са добавили цитрусови биофлавоноиди-мощни антиоксиданти, които усилват и удължават действието му, пазят го от окисление и действат имунистимулиращо.

 

„Ацерола С“ се усвоява много по-добре от синтетичните си аналози поради три причини:

  • напълно органична молекула
  • подсилен с биофлавоноиди
  • удължено освобождаване

 

Продуктът „Ацерола С“ с удължено действие на NUTRILITE има следните ползи:

  1. Укрепва колагена, основния протеин на човешкото тяло.
  2. Ключов фактор е в антиоксидантните системи на организма.
  3. Подпомага детоксикацията на тялото от факторите на средата, като смог, изкуствената храна и други.
  4. Забавя процесите на стареене на органите и системите.
  5. Действа противовъзпалително на редица процеси.

 

Една таблета „Ацерола С“ съдържа 240 милиграма „Витамин С“ , като  с удълженото освобождаване,  дава еквивалент на 600 милиграма „Витамин С“  за 8-12 часа.

 

Рад Буров

магистър фармацевт, специалист в нутрипрофилактика и нутри терапията